Kindertandarts

Ook voor kinderen is het belangrijk regelmatig naar de tandarts te gaan. Wij adviseren om uw kinderen van jongs af aan mee te nemen bij uw eigen controles. Op deze manier kunnen wij er spelenderwijs voor zorgen dat uw kinderen kunnen wennen aan de tandarts, door bijvoorbeeld met hen hun tanden te tellen. Daarnaast krijgen de kinderen na afloop een speelgoedje zodat ze de tandarts associëren met leuke dingen.

Leren poetsen

Wij besteden als team extra aandacht aan de mondhygiëne van uw kind. Er wordt in onze praktijk veel poetsinstructies aan kinderen gegeven. De kinderen mogen eerst laten zien hoe zij zelf poetsen, waarna ze tips krijgen over hoe ze het nog beter kunnen doen. Belangrijk is wel dat er door u wordt nagepoetst, kinderen hebben namelijk niet genoeg motorische vaardigheden om zelf hun tanden goed te poetsen tot ze 10 jaar oud zijn.

Fijne omgeving

Ook wordt er met zorg omgegaan met angstige kinderen. Tijdens een behandeling wordt er een tekenfilm opgezet zodat de kinderen rustiger worden. Onze assistentes hebben veel aandacht voor de kinderen, zij houden bijvoorbeeld de hand van uw kind vast. Mocht het zo zijn dat uw kind tijdens de behandeling onrustig blijft, vragen wij u soms plaats te nemen in de wachtkamer. Het kind heeft dan niet meer iemand die hem of haar kan “troosten” en wordt dan vaak rustiger.

Bieden jullie speciale zorg voor kinderen met autisme?

Kinderen die extra zorg nodig hebben, zoals kinderen met autisme, kunnen ook bij ons terecht. Er wordt gezorgd voor een prikkelvrije omgeving, waarbij veel rekening wordt gehouden met de behoeftes van uw kind. Kinderen krijgen altijd een vaste tandarts, zodat ze gewend raken aan een vertrouwd gezicht.

Moeten kinderen ook regelmatig naar de kindertandarts?

Wij adviseren om uw kinderen van jongs af te laten wennen aan de tandarts. Een van de beste manieren hiervoor is ze mee te nemen wanneer u naar de tandarts gaat voor een controle. Op deze manier kunnen wij er spelenderwijs voor zorgen dat uw kinderen gewend raken aan een bezoekje aan de kindertandarts in Capelle aan den IJssel.

Contact

Match tandartsen
Stellingmolen 14
2906 SH Capelle aan den IJssel

010 - 442 00 98
info@matchtandartsen.nl

Neem contact opInschrijven

(Telefoon bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30)