Esthetische Tandheelkunde

Het verfraaien van uw tanden.

Afspraak maken

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde is gericht op het verfraaien van het aangezicht.

Hoe kan ik mijn voortanden verfraaien?

Vaak kunnen de voortanden opgebouwd worden door middel wit vulmateriaal (composiet). De kwaliteit van composieten is afgelopen jaren erg omhoog gegaan. Er kan veel mee worden gedaan en het ziet er goed uit voor relatief minder geld. Nadeel is wel dat de vullingen kunnen verkleuren en kunnen afbreken, waarna ze vervangen moeten worden. Soms raadt de tandarts u daarom een facing aan (porseleinen schildje op de tand).

Hoe wordt een facing gemaakt?

Voor het maken van een facing wordt een klein beetje van de voortand afgeslepen. Hierna zal de tandarts afdrukken maken van de mond. Deze worden opgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium, waar de facings zullen worden gemaakt. Hierbij wordt ook de kleur van de tanden bepaald zodat de kleur van de facing zo goed mogelijk overeenkomt met uw eigen gebit. Daarna zal de tandarts de facings plaatsen met behulp van een speciaal cement.

Kan ik bij jullie ook bleken?

Indien u uw tanden wilt bleken, is dat mogelijk. Er zullen eerst afdrukken van de tanden en kiezen worden genomen, waarmee special bleeklepels kunnen worden gemaakt. Deze krijgt u mee van de tandarts met speciale bleekgel. Houdt er wel rekening mee dat het enkele behandelingen met de gel kan duren voor u resultaat ziet, en dat u het moet blijven doen om resultaat te behouden. Ook kan het bleken tijdelijke gevoeligheidsklachten geven.

Contact

Match tandartsen
Stellingmolen 14
2906 SH Capelle aan den IJssel

0104420098
info@matchtandartsen.nl

Neem contact opInschrijven

(Telefoon bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30)