Tandvlees

Behandeling en preventie van tandvleesproblemen

Afspraak maken

Tandvlees problemen door ongezond tandvlees

Gezond tandvlees is de basis voor een gezond gebit.

Ongezond tandvlees is niet alleen schadelijk voor gebit maar kan ook een risico vormen voor de algehele gezondheid. Ongezond tandvlees of ontstoken tandvlees wordt veroorzaakt door tandplak (voedselresten) en bacteriën die zich hier in nestelen. Het beeld kenmerkt zich door zwelling, roodheid en bloeding bij aanraken. In eerste instantie beperkt de ontsteking zich alleen tot het tandvlees (gingivitis) maar breidt zich zonder behandeling en verbeterde mondhygiëne uiteindelijk uit naar het onderliggende bot (parodontitis). Er kan dan ook sprake zijn van gingiva recessie (terugtrekkend tandlvees). Dit lost onder invloed van de ontsteking op zodat tanden kiezen los gaan zitten en uiteindelijk verloren gaan.Een gevorderd stadium ( parodontitis) van deze aandoening kan leiden tot hart- en vaatziekten, vroeggeboorte, reumatoide artritis en infecties elders in het lichaam zoals hartkleppen, pacemaker en hersenweefsel. Voor meer info www.ivorenkruis.nl

Preventie assistentie

Tijdens de controle reinigt  de preventieassistente uw gebit en tandvlees, beoordeelt zij uw mondhygiëne en  geeft zij indien nodig adviezen om uw mondhygiëne en mondgezondheid op het gewenste niveau te krijgen.

Mondhygiëniste speelt rol bij gezondhouden tandvlees

Tijdens de controle wordt de gezondheid van uw tandvlees beoordeeld in een score. Aan de hand van deze score wordt vastgesteld of behandeling door  onze mondhygiëniste wenselijk is. Zij brengt de conditie van uw tandvlees en kaakbot in kaart en stelt samen met u een plan op om de gezondheid van uw tandvlees te verbeteren.  Haar behandeling bestaat uit  uitgebreid reinigen onder en boven het  tandvlees.

Verder  adviseert  en begeleidt zij u  in het voeren van een goede mondhygiëne.
Aan het eind van de eerste reeks behandelingen wordt in sommige gevallen ondersteuning door  een antibioticum  noodzakelijk geacht.    
Uw inzet  bepaalt voor een groot deel of de behandeling slaagt. Bij onvoldoende mondhygiëne  of het niet stoppen met roken heeft de behandeling een geringe kans van slagen.

Verwijzing naar kliniek voor paradontologie / tandvlees

Als na 2-3 maanden na de laatste behandeling blijkt dat er op sommige plaatsen in de mond de toestand van het kaakbot/tandvlees onvoldoende verbetert bestaat de mogelijkheid dat wij u doorverwijzen naar een kliniek gespecialiseerd in tandvleesproblemen. Deze kliniek gaat verder waar wij gestopt zijn en bekijkt wat er verder mogelijk is voor uw gebit/tandvleessituatie.

Contact

Match tandartsen
Stellingmolen 14
2906 SH Capelle aan den IJssel

0104420098
info@matchtandartsen.nl

Neem contact opInschrijven

(Telefoon bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30)