Implantologie

Implanteren van tanden en kiezen

Afspraak maken

Herstel uw glimlach en zelfvertrouwen met implantologie in Rotterdam. In onze praktijk bieden we gespecialiseerde implantologie voor duurzame oplossingen bij ontbrekende tanden. Onze deskundige tandartsen garanderen maatwerk, natuurlijke resultaten en comfortabele zorg.

Wat is implantologie?

Implantologie is het specialisme binnen de tandheelkunde dat zich richt op het plaatsen van tandimplantaten in de kaak van de patiënt. Tandimplantaten zijn titaniumschroeven die in het kaakbot worden ingebracht en dienen als stabiele basis voor het bevestigen van kunsttanden, kronen of protheses. Deze implantaten worden op maat gemaakt en zien eruit en functioneren als natuurlijke tanden.

Voordelen van implantologie

  1. Verbeterde esthetiek: Een van de belangrijkste voordelen van implantologie is de verbeterde esthetiek. Implantaten geven patiënten een natuurlijke uitstraling, waardoor ze weer vol vertrouwen kunnen glimlachen.
  2. Beter kauwvermogen: Implantaten functioneren net als natuurlijke tanden en bieden een uitstekend kauwvermogen. Dit maakt het eten van alle soorten voedsel veel gemakkelijker en plezieriger.
  3. Langdurige oplossing: Implantaten zijn duurzaam en gaan vaak een leven lang mee bij goed onderhoud. Dit in tegenstelling tot traditionele tandbruggen die na verloop van tijd kunnen slijten.
  4. Behoud van kaakbot: Implantaten stimuleren de groei en het behoud van kaakbot, wat helpt om toekomstige tandheelkundige problemen te voorkomen.

Het implantatieproces

Het proces van tandimplantatie omvat een zorgvuldige reeks stappen. Het begint met een grondige consultatie om te beoordelen of de patiënt geschikt is voor implantaten. Vervolgens wordt de titaniumschroef chirurgisch in het kaakbot geplaatst, meestal onder lokale verdoving. De genezing vereist enkele maanden, waarna een kroon of prothese op het implantaat wordt geplaatst om de glimlach te herstellen. Nazorg en regelmatige tandheelkundige controles zijn cruciaal voor implantatenduurzaamheid.

Kandidaatstelling voor implantaten

De geschiktheid voor implantaten wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de algehele mondgezondheid, de kwaliteit en hoeveelheid van het beschikbare bot in het kaakbeen, en de algemene gezondheid van de patiënt. Een grondig onderzoek en overleg met een van onze tandheelkundige professionals is cruciaal om te bepalen of iemand een geschikte kandidaat is voor implantaten. Komt u in aanmerking voor implantologie in Rotterdam? Bel ons en maak een afspraak.

Implantoloog Rotterdam inschakelen

Implantologie is een baanbrekende tandheelkundige procedure die patiënten de kans biedt om hun glimlach en mondgezondheid te herstellen. Met voordelen zoals verbeterde esthetiek, beter kauwvermogen en langdurige resultaten, is implantologie een aantrekkelijke optie voor veel mensen die tandverlies hebben ervaren. Als u overweegt om implantaten te laten plaatsen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Match Tandartsen voor een consultatie en om te bespreken hoe deze innovatieve procedure u kan helpen.

Contact

Match tandartsen
Stellingmolen 14
2906 SH Capelle aan den IJssel

0104420098
info@matchtandartsen.nl

Neem contact opInschrijven

(Telefoon bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30)