Implantologie

Implanteren van tanden en kiezen

Afspraak maken

Implantologie

Tandheelkundige implantologie is een specialiteit binnen de tandheelkunde die zich bezighoudt met het plaatsen van tandheelkundige implantaten. Dit zijn kunstmatige wortels die in de kaak worden geplaatst en dienen als basis voor het plaatsen van kronen, bruggen of protheses. Het doel van implantologie is om patiënten te helpen bij het herstellen van hun gebit en het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

Het plaatsen van implantaten is een complex proces dat nauwkeurige planning en uitvoering vereist. Eerst wordt er een grondige evaluatie van de patiënt uitgevoerd om te bepalen of hij of zij een geschikte kandidaat is voor een tandheelkundig implantaat. Er worden röntgenfoto's en scans gemaakt om de structuur van de kaak en de dichtheid van het bot te beoordelen.

Als de patiënt geschikt wordt bevonden, wordt de procedure gepland. Tijdens de ingreep wordt het implantaat in de kaak geplaatst. Na de ingreep moet de patiënt een paar maanden wachten voordat het implantaat volledig is geïntegreerd in het bot. Daarna kan de tandarts de definitieve restauratie plaatsen.

Tandheelkundige implantologie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor het herstellen van het gebit. Implantaten hebben bijvoorbeeld een hogere slagingskans dan bruggen en protheses en gaan langer mee. Ook kunnen implantaten het bot in de kaak stimuleren, waardoor het bot behouden blijft en niet slinkt.

In het kort is tandheelkundige implantologie een uitstekende optie voor mensen die hun gebit willen herstellen en hun kwaliteit van leven willen verbeteren. Als u geïnteresseerd bent in deze procedure, neem dan contact op met uw tandarts om te zien of u een geschikte kandidaat bent.

Contact

Match tandartsen
Stellingmolen 14
2906 SH Capelle aan den IJssel

0104420098
info@matchtandartsen.nl

Neem contact opInschrijven

(Telefoon bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30)