Veranderen van tandarts: 4 tips

Wilt u veranderen van tandarts? Dan mag en kan dat in Nederland. Naast een mooi gebit is een goede relatie met uw tandarts natuurlijk ook belangrijk. Al helemaal wanneer u weet dat u voor langere jaren bij dezelfde tandarts wilt blijven. Wilt u weten of u zomaar van tandarts kan veranderen? Lees hier 4 tips die u kunnen helpen bij het maken van deze keuze.

Kan ik zomaar overstappen van tandarts?

In Nederland mag u altijd van tandarts veranderen, ook zonder specifieke reden. U bent volledig vrij in het kiezen van een nieuwe tandarts. Bent u niet meer tevreden met uw huidige mondzorg of gaat u verhuizen? Dan kunt u overstappen zonder problemen. Het is daarentegen niet verplicht om te veranderen van tandarts wanneer u gaat verhuizen. U kunt er ook voor kiezen bij uw oude tandarts te blijven, hoewel een tandarts dichter bij huis prettiger kan zijn. Gaat uw huidige tandarts met pensioen en moet u overstappen? In dat geval is het verstandig om te weten dat een tandartspraktijk geen acceptatieplicht heeft. Wanneer de eerstvolgende praktijk in de buurt vol zit, hoeft deze u niet te accepteren.

Hoe kan ik overstappen van tandarts?

Veranderen van tandarts is vrij eenvoudig. Voordat u zich uitschrijft bij uw oude tandarts is het verstandig dat u al een nieuwe tandarts op het oog heeft. Wanneer u een nieuwe tandartspraktijk heeft gevonden, neemt u contact op met deze praktijk. De nieuwe tandarts moet u namelijk eerst nog accepteren voordat u zich kunt uitschrijven bij uw oude tandarts. Als de nieuwe tandarts u heeft geaccepteerd kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Inschrijven nieuwe tandarts: Schrijf u in bij de nieuwe tandarts. Dit kan vaak via een aanmeldformulier dat wordt aangeboden door de praktijk.
  2. Uitschrijven oude tandarts: Laat uw oude tandarts weten dat u gaat veranderen van tandarts. Dit kan vaak telefonisch of schriftelijk. Laat de oude tandarts weten naar welke praktijk u gaat overstappen en waarom.
  3. Dossieroverdracht: Voordat u in behandeling gaat bij een nieuwe tandarts is het verstandig dat de oude tandarts uw dossier overdraagt. U vraagt uw oude tandarts om dit dossier op een veilige manier naar de nieuwe praktijk te versturen.

4 tips wanneer u wilt veranderen van tandarts:

Het overstappen naar een andere tandarts kan een grote ingreep zijn. U wilt natuurlijk voor langere periode bij een tandarts aangesloten zijn waarin u goede en betrouwbare zorg ontvangt. Wij geven u daarom 4 tips die u kunnen helpen bij het veranderen van tandarts.

Tip 1: Onderzoek doen

Recensies en beoordelingen van anderen kunnen helpen een beter beeld te krijgen van een tandartspraktijk. Misschien kent u zelfs familieleden bij dezelfde praktijk. Wilt u weten wat andere patiënten te zeggen hebben? Dan kan de website van ZorgkaartNederland daarbij helpen.

Tip 2: Locatie en bereikbaarheid

Kwalitatief goede mondzorg is een prioriteit wanneer u op zoek bent naar een nieuwe tandarts. Dit hoeft niet altijd de dichtstbijzijnde tandartspraktijk te zijn, maar u wilt ook niet te lang onderweg zijn in geval spoed of frequente afspraken. Zorg er daarom voor dat u een tandarts vind die gemakkelijk te bereiken is vanaf uw huis of werk.

Tip 3: Kennismakingsgesprek

Voordat u gaat veranderen van tandarts kunt u een kennismakingsgesprek inplannen. Vraag een consult aan bij de beoogde tandarts om kennis te maken met de praktijk en de werknemers. Een goede relatie met uw tandarts is het begin van een langdurige samenwerking.

Tip 4: Controleer uw dossier

Wanneer u gaat overstappen dient uw oude tandarts uw dossier over te dragen aan de nieuwe praktijk. Zorg ervoor dat uw oude praktijk dit dossier op tijd en compleet verstuurd. U kunt het dossier ook met uw nieuwe tandarts doornemen en controleren. Zo is uw nieuwe tandarts volledig op de hoogte van uw eerdere behandelingen.

Stap over naar Match Tandartsen

Wilt u veranderen van tandarts in de buurt van Capelle aan den Ijssel? Dan kunt u overstappen naar Match Tandartsen. Wij zijn een kleine praktijk waar wij ons richten op persoonlijke aandacht voor iedere patiënt. Ons team van 12 mensen beschikt over moderne behandelapparatuur en werkt conform de laatste hygiëne-eisen. Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts waar u persoonlijk wordt behandeld? inschrijven bij Match Tandartsen kan via onze website.

Weet u niet zeker wat uw nieuwe tandarts moet worden? Of heeft u vragen over het veranderen van tandarts? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag met uw keuze. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 010 - 442 00 98. U kunt ook mailen naar info@matchtandartsen.nl, dan nemen wij contact met u op.

Inschrijven

Contact

Match tandartsen
Stellingmolen 14
2906 SH Capelle aan den IJssel

0104420098
info@matchtandartsen.nl

Neem contact opInschrijven

(Telefoon bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30)